Als je gaat verhuizen is het welzijn van je hond natuurlijk ook erg belangrijk. Op de website watkostverhuizen.nl kwamen wij een aantal handige tips tegen om de verhuizing voor uw trouwe viervoeter zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Iets waar je vooraf aan moet denken wanneer je naar een andere gemeente gaat verhuizen is dat een hond opnieuw ingeschreven moet worden bij een dierenarts vlakbij. Zoals jezelf ook een nieuwe huisarts zult moeten zoeken wanneer je naar een andere gemeente verhuist of te ver van je huidige huisarts.

Schrijf de hond dan ook zo snel mogelijk in bij de nieuwe dierenarts, zodat er wanneer er complicaties zijn rond of na de verhuizing ook gelijk met de hond naar de nieuwe dierenarts gegaan kan worden. Belangrijk dus om dit vooraf te regelen!

Wanneer je gaat verhuizen met je hond is het belangrijk om de hond zoveel mogelijk buiten de verhuizing te houden. Het slechtste wat je kan doen is de hond laten rondlopen in en rond het huis op het moment van de verhuizing. De hond zal dan de stress van de rest van het gezin ervaren en zeer onrustig worden. Beter is het om de hond elders onder te brengen, bijvoorbeeld in een dierenpension of een nachtje bij vrienden of familie. De hond zal dan niks mee krijgen van de verhuizing behalve dat deze straks naar een nieuwe locatie gebracht wordt.

Het voordeel van honden is dat zij niet zozeer aan de locatie gehecht zijn maar aan de mensen uit het gezin en zeker de baas van het gezin. Ook hecht een hond meer waarde aan zijn eigen speeltjes of favoriete deken of mand. Deze zullen vertrouwd ruiken voor het dier waardoor de hond zich veel meer op z’n gemak voelt na de verhuizing.

Is het dan ook echt niet mogelijk de hond elders onder te brengen tijdens de verhuizing? Zorg er dan voor dat er op de nieuwe locatie een aparte kamer is waar de hond kan verblijven met een aantal vertrouwde spullen uit het oude huis. Houd er wel rekening mee dat de hond alle geluiden van de verhuizing meekrijgt en alsnog erg onrustig kan worden.

Na de verhuizing zal de hond zich snel aanpassen zodra er in de rest van het gezin ook geen stress meer voelbaar is. Natuurlijk zal de hond het zeker prettig vinden om samen met het baasje de omgeving te verkennen en zich lekker uit te leven in een park of bos.