Het is een uitdaging om je huis schoon te houden als je een huisdier hebt. Huisdieren zijn niet alleen hartstikke leuk en geven veel liefde, maar ze geven ook een hoop ‘viezigheid’ door middel van hun huidschilfers, haren en soms ongewenste geurtjes. Toch is het mogelijk om je huis schoon te houden ondanks dat je een huisdier hebt. In dit artikel geven we je enkele handige tips.

Maak regelmatig je huis schoon

Een van de belangrijkste manieren om ervoor te zorgen dat je huis schoon blijft is door het regelmatig schoon te maken. Dit betekent dat je vooral regelmatig moet stofzuigen, vloeren moet dweilen en ramen moet lappen. Hoe vaker je dit doet, hoe minder tijd het je zal kosten en hoe schoner je huis zal blijven met huisdieren. Tegenwoordig zijn er ook aparte robotstofzuigers welke erg goed dierenharen zoals die van honden en katten kunnen opzuigen. Eziclean heeft o.a. z’n lijn stofzuigers genaamd de Eziclean robotstofzuigers Xpert Animal series.

Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen

Er zijn veel verschillende schoonmaakmiddelen op de markt, maar ze zijn niet allemaal geschikt voor huisdieren. Kies bijvoorbeeld voor milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen die geen giftige chemicaliën bevatten. Ook is het verstandig om te kiezen voor producten die speciaal zijn ontwikkeld voor huisdieren, zoals stofzuigers met een HEPA-filter of speciale huisdieren schoonmaakmiddelen.

Geef ook je huisdier een opfrisbeurt

Een andere manier om ervoor te zorgen dat je huis schoon blijft, is door je huisdier regelmatig te wassen en te borstelen. Zo verwijder je huidschilfers en haren voordat ze zich door je huis verspreiden. Vraag wel altijd advies aan je dierenarts voordat je een nieuw wasproduct gebruikt, zodat je zeker weet dat het veilig is voor je huisdier.

Investeer in goede huishoudelijke hulpmiddelen

Er zijn tal van huishoudelijke hulpmiddelen op de markt die speciaal zijn ontwikkeld voor huisdieren. Denk bijvoorbeeld aan een stofzuiger met een HEPA-filter, die huidschilfers en haren effectief opzuigt, of aan een speciale vachtroller om haren van meubels te verwijderen. Door te investeren in deze hulpmiddelen kan het schoonmaken van je huis met een huisdier een stuk gemakkelijker worden.

Maak gebruik van afdekmiddelen en kussenslopen

Een andere manier om ervoor te zorgen dat je huis schoon blijft is door gebruik te maken van afdekmiddelen voor je meubels. Zo kun je bijvoorbeeld kussenslopen gebruiken om de bank of stoelen te beschermen tegen haren en vuil. Ook kun je een deken of laken over je bed leggen als je huisdier op het bed slaapt, zodat het beddengoed minder snel vuil wordt.

Al met al moet een huisdier een toevoeging zijn en geen last. Dus overweeg ook van te voren goed of een huisdier goed bij je past.