Kleine hondjes zoals chihuahua’s, Shi tzu’s en pomeriaantjes zijn gemakkelijk om mee te nemen wanneer je even ergens naar toe gaat. Omdat ze zo klein zijn van formaat kun je ze gemakkelijk optillen, ze zijn niet zwaar. Het is soms echter niet ideaal om je hondje de hele tijd in je armen te dragen. Je hebt je handen niet vrij voor andere dingen en je hondje vindt het zelf misschien ook niet altijd prettig om in je armen te liggen. Een oplossing is simpel: een honden buggy.

Misschien heb je er al wel eens van gehoord, of misschien is het nieuw voor je. Het is eigenlijk net als een buggy voor kinderen, maar dan net iets anders. Een buggy voor honden heeft vaak 4 wielen, een soort ‘wieg’ waar de hond (of honden) in kan, met verschillende openingen waardoor je nieuwsgierige hondje ook om zich heen kan kijken. Op warme dagen zijn deze openingen ook fijn voor frisse lucht. Aan de binnenkant van de buggy is vaak een ringetje of haakje te vinden waar je de hondenriem eventueel aan vast kunt maken, zo voorkom je dat je hondje eruit springt. Je kunt de buggy vaak gemakkelijk inklappen waardoor je hem gemakkelijk meeneemt in de auto of eventueel zelfs op de fiets.

Kleine of  grote honden

Let wel op dat honden buggy’s vaak alleen geschikt zijn voor lichte en kleine hondjes. Verwacht dus niet dat je een grote en zware hond dus mee kunt nemen in zo’n buggy. Daarbij heeft een  grote hond vaak ook veel energie die het kwijt moet dus kun je deze beter meenemen aan een riem. Heeft je hond een blessure of een aandoening waardoor hij niet goed meer kan lopen? Overweeg dan andere hulpmiddelen zoals een honden rolstoel!