Honden met gevoelige darmen kunnen veel problemen hebben met hun spijsvertering. Dit resulteert vaak in veel gasvorming en diarree. Als jouw hond gevoelige darmen heeft, zul je enkele veranderingen in zijn dieet moeten aanbrengen om hem te helpen zich beter te voelen. In dit artikel geven we je enkele handige tips over hoe je kunt omgaan met de gevoelige darmen van jouw viervoeter.

1. Het veranderen van de hondenvoeding

Om te beginnen is het belangrijk jouw hond over te schakelen op een voeding die speciaal is ontworpen voor gevoelige darmen. Deze hondenvoer gevoelige darmen is gebaseerd op formules die licht verteerbaar en vetarm zijn. Lees bij het zoeken naar een formule de ingrediënten om er zeker van te zijn dat er geen potentiële allergenen zijn die het systeem van jouw huisdier verder kunnen irriteren. Zoek eventueel ook naar voeding die probiotica bevat, want die kunnen helpen bij de spijsvertering en de gasproductie verminderen.

2. Zorg voor een consistent dieet 

Als je eenmaal van voer voor jouw hond bent veranderd, is het belangrijk om hem op een consistent dieet te houden. Het vermijden van frequente veranderingen of toevoegingen van nieuw voedsel kan helpen spijsverteringsproblemen en opflakkeringen van gevoelige darmen te voorkomen. Zorg ook altijd voor vers water, want uitdroging kan de symptomen van diarree en winderigheid verergeren.

Bovendien is het belangrijk om jouw hond elke dag op hetzelfde tijdstip te voeren om de voedselinname gereguleerd te houden. Door een routinematig maaltijdschema aan te houden, blijft de spijsvertering van je pup gezond en in balans.  

3. Kies voor gezonde vezels

Je moet ook overwegen vezels toe te voegen aan het dieet van je pup, omdat dit kan helpen de spijsvertering te verbeteren en de symptomen van gevoelige darmen te verminderen. Overweeg met jouw dierenarts te praten over het toevoegen van pompoen of andere bronnen van oplosbare vezels, omdat deze gunstig kunnen zijn voor honden met gevoelige darmen. Daarnaast kan het vermijden van voedsel met veel vet en suiker helpen om spijsverteringsproblemen te verminderen.

4. Raadpleeg de dierenarts 

Als de gevoelige darmen van jouw hond niet verbeteren door een verandering van dieet, is het raadzaam om de dierenarts te raadplegen. Die kan een speciaal dieet of medicijnen aanbevelen om de symptomen van gevoelige darmen onder controle te houden. Met de juiste zorg en aandacht kan jouw pup een gelukkig en gezond leven leiden terwijl hij zijn gevoelige darmen onder controle houdt.